dijous, 11 de juliol del 2024

DEMANEM LA MEDIACIÓ AL SÍNDIC DE GREUGES PER ACONSEGUIR UNA NOVA VIA EXCEPCIONAL PER LA ESPECIALITAT D’INFERMERIA FAMILIAR I COMUNITÀRIA

SOM Intersindical hem formulat al Síndic de Greuges una queixa per aconseguir una nova via excepcional i mentre no es resolgui concedir el complement de la Carrera Professional a totes aquelles infermeres de Familiar i Comunitària amb experiència demostrada en aquesta especialitat. 

Si realitzen les mateixes tasques, han de rebre el mateix sou. La implantació de les diferents especialitats ha sigut un procés tòrpid, lent, irregular i objectivament discriminatori. Així ens trobem amb especialitats que porten desenvolupades plenament, altres parcialment i altres encara sense desenvolupar en absolut.

La data d’acreditació per l’especialitat Familiar i Comunitària via excepcional, va ser el 2010 mentre que la prova per accedir a aquesta via es va realitzar el 26/11/2022 …. més de 12 anys!!!! Podem entendre que aquesta via extraordinària podria haver estat satisfactòria per regularitzar la situació dels professionals amb experiència i/o formació, si s’hagués desenvolupat la implementació amb certa celeritat i eficiència.

Aquest fet ha permès que infermeres sense títol especialista, inclús amb plaça en propietat, continuen treballant durant molts anys (més de 10 anys) a l’especialitat, tenint acreditada la formació que existia en aquell moment dels postgraus de l’especialitat Familiar i Comunitària com són el CADI 1 i el CADI 2 complint actualment de forma sobrada amb els requisits, malgrat no haver pogut accedir a aquesta via excepcional.

Aquesta demora en la creació de la categoria professional d’infermeria especialista juntament amb la implantació de les places d’especialista, contribueix al fet que es continuen generant professionals infermers especialistes sense el títol oficial.

Tots aquests anys les infermeres que no han pogut accedir a la via excepcional han continuat adquirint competències i capacitats pròpies de l’especialitat a través de:

-          La pràctica professional en el desenvolupament del treball durant anys.

-          El desenvolupament de la carrera professional.

-          La formació especialitzada a l’àrea mitjançant postgraus específics o màsters.

 

Cal remarcar que exerceixen totes les competències pròpies d’una especialista, inclosa la formació de les EIR, és a dir, de les futures especialistes, per la qual cosa des de SOM Intersindical considerem incoherent que l’única alternativa de què es disposi per aconseguir el títol d’especialista sigui la via de residència.

Aquesta situació fa que convisquin desenvolupant les mateixes funcions especialitzades i responsabilitats, infermeres especialistes amb títol per les vies de reconeixement, excepcional o residencia i infermeres especialistes sense títol oficial. La diferència està en el reconeixement econòmic i professional.

A mateixa feina/funcions i responsabilitat …. Mateix sou

NOTA: La primera promoció d’infermeres via EIR Familiar i Comunitària va ser el 2011.

Segons la informació de la pàgina del Ministeri de Sanitat les places ofertes a la convocatòria actual per Infermeria Familiar i Comunitària via EIR ha sigut de 159 places mentre que surten cada any més de 2000 infermeres de les facultats.

D’aquesta manera, any rere any, milers d’infermeres es queden sense la possibilitat d’accedir al sistema d’especialització. Aquestes dades són totalment diferents de les existents a la categoria de Medicina, ja que es convoquen tantes o més places MIR com metges que es graduen cada any. Per això insistim en la idea que el model EIR és insuficient.

Per la qual cosa demanem que es prioritzi una negociació amb l’Estat per resoldre la situació d’irregularitat d’aquests milers d’infermeres de Familiar i Comunitària mitjançant una convalidació acreditada per l’experiència i anys treballats en el lloc específic de treball o bé noves vies excepcionals de forma periòdica fins a regularitzar la situació de totes les professionals.

Igualment, sol·licitem mentre no es resolgui aquesta petició que el complement de la carrera professional (1500 €) que se li ha atorgat a les infermeres EIR o via excepcional se’ls doni també a les infermeres de Familiar i Comunitària amb experiència demostrada en aquesta especialitat, ja que realitzen les mateixes tasques.

📢 Informació Important Gerència Primària Barcelona Estabilització Fase 1 Funció Administrativa

AUXILIARS ADMINISTRATIUS

Segons informació rebuda per part de la Gerència Primària Barcelona l’acte d’adscripció PRESENCIAL de la categoria d’Auxiliars Administratius de FASE 1 del procés d’Estabilització a l’ICS pot ser o bé del 17 al 25 de juliol (poc probable) o bé la darrera setmana d’agost. L’acte serà PRESENCIAL i OBLIGATORI. Si no hi pots anar PRESENCIALMENT caldrà delegar en alguna altra persona telemàticament a la web:

https://representa.cat/representa/ciutada?codi=1

En aquest web caldrà indicar el nom i cognoms del representat i representant, mòbil, correu electrònic i molt important FER ACCEPTACIÓ de la representació.

ADMINISTRATIVES, GESTIÓ i SUPERIOR

No es farà acte d’elecció com a tal. Us trucaran personalment per adscriure la plaça via telefònica.

En tots els casos la publicació al DOGC es produirà el 30 d’agost de 2024.

Més informació:

https://sominterprimaria.blogspot.com/2024/07/informacio-important-gerencia-primaria.html

📌 *US MANTENIM INFORMADES !* https://chat.whatsapp.com/D04UqibEWaVHQFqRkOe02m

❤️ *Uneix-te al nostre grup de whatsapp de SOM Intersindical*

A Sanitat totes i tots #Som1Equip i totes #Somimprescindibles.

✌️Estem per ajudar-te!

‼️Per a qualsevol dubte, envian's un correu a: primariaics@somintersindical.cat 




 

DEMANEM LA MEDIACIÓ AL SÍNDIC DE GREUGES PER ACONSEGUIR UNA NOVA VIA EXCEPCIONAL PER LA ESPECIALITAT D’INFERMERIA FAMILIAR I COMUNITÀRIA

SOM Intersindical hem formulat al Síndic de Greuges una queixa per aconseguir una nova via excepcional i mentre no es resolgui concedir el c...